Βήμα 15ο, Με το κλειδί στο χέρι

15/09/2015

Χρειάστηκε ακριβώς ένας χρόνος για την ολοκλήρωση της κατασκευής. Σεπτέμβρης 2014 με Σεπτέμβρη 2015. Οι ιδιοκτήτες άφησαν ένα άδειο οικόπεδο και βρήκαν ένα σπίτι όπως το είχαν ονειρευτεί.
Πρόκειται για ένα σπίτι εξαιρετικής κατασκευής και αισθητικής. Διαθέτει ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης και δροσισμού, ενεργειακά κουφώματα και ηλιακά πάνελς.
Η τσιμεντοκονία κυριαρχεί εσωτερικά στα δάπεδα, τους τοίχους των μπάνιων και τους πάγκους. Έχει τοποθετηθεί διακοσμητική ξυλεία καστανιάς σε επιλεγμένες οροφές και ξύλινα πρέκια από ακατέργαστη ξυλεία σε όλα τα ανοίγματα. Σημείο ιδιαίτερο αποτελούν τα φωτιστικά σημεία των μπάνιων τα οποία έχουν κατασκευαστεί από κλαδιά και κορμούς δέντρων.
Τα κρεβάτια, τα κομοδίνα και οι πάγκοι είναι χτιστοί με τον παραδοσιακό τρόπο, όπως και τα τζάκια του σαλονιού και της κουζίνας. Εσωτερικά, όπως και εξωτερικά, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο “πάντρεμα” των λευκών σοβατισμένων επιφανειών με την εμφανή λιθοδομή. Υπάρχουν διακοσμητικές εσοχές σε επιλεγμένα σημεία των τοίχων και υπέροχοι παλιοί μαρμάρινοι νιπτήρες και νεροχύτες.
Οι ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας είναι πλήρως εντοιχισμένες με ξύλινα ντουλάπια παραδοσιακής τεχνοτροπίας και βαφής.
Η επίπλωση και η διακόσμηση της κατοικίας είναι σε πλήρη αρμονία με τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της δίνοντας ένα ενιαίο αποτέλεσμα Κυκλαδίτικης ομορφιάς.

Ευχόμαστε από καρδιάς στους ιδιοκτήτες πολλές όμορφες και αξέχαστες στιγμές στο νέο τους σπίτι!